p.v. De Purmer Boules
Bedrijven die ons ondersteunen
De Geschiedenis
De Kantine
De eerste Paal
Nadat een aantal mensen bij een open dag  de grondbeginselen van het pétanque werd uitgelegd, bestond bij een aantal van hen de behoefte voor een eigen club
In augustus 1987 werd een vergaderavond uitgeschreven om te kijken of er binnen Purmerend genoeg interesse was om een vereniging op te richten.
Aangezien op die bewuste avond genoeg animo bleek te zijn werd een bestuur geïnstalleerd.
Dit eerste bestuur zag er als volgt uit:  
Voorzitter:             Henk Timmer  
Penningmeester:  Willem La Grouw
Secretaris:            Gerard Lek 

De eerste Purmerendse jeu de boules-vereniging was een feit met de naam: petanque-vereniging “De Purmer Boules”.
Eén van hun eerste taken was het verkrijgen van een speelterrein.
Met behulp van de gemeente werd een terrein gevonden in het Leeghwaterpark naast het toenmalige vliegtuig. In de winter wist dit bestuur ons onder te brengen in manege "De Vennen  te Kwadijk"; vele leden sloten zich die winter bij ons aan.In januari 1988  werden we officieel lid van de Nederlandse Jeu de Boules Bond en in de zomer van dat jaar deden de eerste teams reeds mee aan de zomercompetitie.
Aangezien de vereniging bleef groeien, werd het speelveld in het Leeghwaterpark te klein en deed het bestuur een beroep op de gemeente voor een ander speelterrein.
De Mixed Hockey Club Purmerend had net een nieuw kunstgrasveld in gebruik genomen, waardoor wij het oude gravelveld mochten huren.
Lichtmasten waren al aanwezig zodat we eigenlijk alleen het  terrein hoefden aan te passen.
Op een zaterdag in de stromende regen, werd eerst een zandlaag en daarna een grindlaag aangebracht.Het eerste toernooi op eigen grond werd gehouden op 9 april 1989.
Eén van de scheidsrechter-kleedkamers van de  hockeyclub deed dienst als kantine en daar hebben we nog een aantal jaren van kunnen genieten.
Het bestuur zat in de tussentijd niet stil en met  Frank Wevers, Willem la Grouw en Rense Flokstra als stuwende krachten werd een plan gemaakt voor de bouw van de kantine hetgeen in 1992 werd gerealiseerd en ingericht.
Na vele maanden van intensieve arbeid (bijna alles in eigen beheer) opende Burgemeester Teun van Dam de kantine.
Na de kantine stond al snel een overdekt terrein op het verlanglijstje en kon het bestuur weer aan het rekenen en regelen.
De gemeente was al snel bereid ons bij deze plannen te helpen.
Na veel voorwerk en planning met de garantie van een sponsoring van fl.124.000,=  van het VSB fonds konden we de overdekte hal ( boulodrôme) gaan bouwen (weer bijna alles zelfwerkzaamheid).
Op zondag 4 oktober 1998 was het dan zover.
Wethouder Jan ten Klei opende door middel van het aanzetten van de kachels het boulodrôme.

Tot zover de beknopte geschiedenis van  De Purmer Boules.
Verder vindt u op de informatiepagina een overzicht van de speeltijden en onder de knop Info lidmaatschap  een contributieschema en een inschrijfformulier.
U bent van harte welkom en wij hopen u als lid van onze vereniging te mogen begroeten.

Volg ons ook op: